Dieta bezglutenowa – jadłospis

  • Sharebar

Obecnie wiele osób boryka się, na co dzień z problemem, jakim jest alergia na gluten. Z tego też względu, musimy zastosować dietę bezglutenową, a tym samym wyeliminować wszystkie te produkty, które składnik ten zawierają. Co więc można jeść, aby nie dostarczyć do organizmu glutenu?

Przykładowe produkty żywnościowe, które można spożywać

Naturalnie istnieje szereg różnorodnych produktów, które to możemy spożywać, kiedy stosujemy dietę bezglutenową. W naszym przykładowym jadłospisie mogą znaleźć się, więc: jajka, ryby, mięso, warzywa, owoce, a także makaron bezglutenowy czy też mleko. Oczywiście zajadać się także możemy ciastkami ryżowymi, a także chipsami kukurydzianymi. Naturalnie w diecie tej nie możemy spożywać zbyt dużej ilości cukru, co sprawia, że doskonałą alternatywą dla słodkości są budynie z mąki ziemniaczanej, czy też kisiel, a także wszelkie ciasta, które to na opakowaniu mają znak przekreślonego kłosa. Dzięki temu mamy pewność, że nie zawierają one glutenu i bezpiecznie możemy je jeść. Jeśli stosujemy ten rodzaj diety, musimy wszak wiedzieć, że nie jest to dieta odchudzająca. Dzieje się tak, dlatego, że produkty, które to nie zawierają glutenu mają podobną ilość kalorii, jak te tradycyjne. Z tego też względu w ten sposób się odżywiając nie stracimy zbędnych kilogramów, lecz jedynie wyeliminujemy z organizmu gluten. Życie “bezglutenowca” wcale nie musi być uporczywe!

VN:F [1.9.17_1161]
Ocena: 5.0/5 (1 oddanych głosów)
Dieta bezglutenowa - jadłospis, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Podobne wpisy:

  1. Dieta maluszka, czyli o karmieniu piersią
  2. Słodycze a dieta odchudzająca
  3. Dieta bogata w rośliny strączkowe
  4. Najlepsza dieta oczyszczająca
  5. Dieta Herbalife znacznie ułatwi odchudzanie
Komentarze i pingowanie jest obecnie wyłączone.

Komentarze są wyłączone.