8 zalet usług cateringowych

  • Sharebar

Catering – usługa, z której korzystamy coraz częściej i coraz chętniej. W natłoku spraw nie wyobrażamy sobie przecież przygotowywania posiłków dla kilkudziesięciu osób. Tymczasem imprezy rodzinne zdarzają się dosyć często.

Ślub, komunia, chrzciny, urodziny – okazji do wspólnego świętowania jest naprawdę wiele. Czy istnieją jakieś powody do tego, aby chętnie korzystać z cateringów, na rzecz wyeliminowanie kilkugodzinnych potyczek kuchennych? Jasne, że tak.

1. Catering to wygoda.

Zamawiasz, wybierasz, dzwonisz – płacisz i masz. Bez kilkugodzinnych zakupów, gotowania, sprzątania, próbowania. Całość pysznych potraw jesteś w stanie przygotować, a raczej podać przy minimalnym wysiłku Twoim i Twoich bliskich.

2. Catering to pewność, że jedzenie będzie pyszne.

O tak. Pyszne. Smaczne. To mało powiedziane. Takich potraw prawdopodobnie nie jadłeś jeszcze nigdy w życiu. Zresztą nic dziwnego. Mało kto, potrafi gotować tak, jak panie, które pracują w renomowanych cateringach.

3. Catering równa się czas dla rodziny.

W pośpiechu przygotowywania ważnej imprezy zwykle zapominamy o czasie poświęconym dla rodziny. Niestety, bo taka impreza jak komunia czy chrzciny wymaga poświęcenia czasu dziecku. W natłoku przygotowywania potraw możemy zapomnieć o kontekście religijnym, jaki niesie za sobą taka uroczystość.

4. Catering to renoma dla pani domu– samodzielnie nigdy nie przygotujemy tak pysznego i dobrze wyglądającego poczęstunku.

A przecież tak bardzo zwykle nam zależy na dobrej opinii pani domu. Chcemy wypaść jak najlepiej, aby móc pokazać się z idealnej strony. Tymczasem czym, jeśli nie jedzeniem możemy zaprezentować się najlepiej na organizowanym przez siebie przyjęciu?

5. Catering zawsze będzie na czas – bez niezaplanowanej obsuwy.

Oj, te zdarzają się niezwykle często, kiedy za przygotowywanie potraw zabieramy się samodzielnie. A to, mała obsuwa z mięsem, a to zupa jeszcze nie jest gotowa. Goście niechętnie podchodzą do takich spóźnień. Zwłaszcza, że na same przyjęcia zawsze przychodzą głodni.

6. Catering niekiedy jest tańszy od samodzielnego kucharzenia.

No bo gdyby tak policzyć: czas stracony na kucharzenie+ wszystkie produkty i wypadki, które mogą się wydarzyć po drodze. Wychodzi całkiem drogo.

7. Catering to potrawy, które zaskoczą twoich gości.

Sam potrafisz pewnie dobrze przygotować kurczaka. Może twoją specjalnością jest jakaś zupa, ale na pewno nie faszerowana kaczka lub udziec. Takie specjały to trochę zbyt wiele, jak na ograniczone umiejętności kuchennego laika.

8. Catering to miła atmosfera – gospodarz wreszcie nie jest przemęczony przygotowaniami.

Wiadomo, im bardziej jesteśmy zmęczeni, tym mniej uśmiechamy się do naszych gości. A szkoda, bo dobra atmosfera jest tak samo ważna, jak pyszne potrawy przygotowywane przez kucharza.

Ciekawe oferty cateringowe znajdziesz np. we Wrocławiu.

VN:F [1.9.17_1161]
Ocena: 0.0/5 (0 oddanych głosów)

Brak podobnych wpisów.

Komentarze i pingowanie jest obecnie wyłączone.

Komentarze są wyłączone.