Szkolenia baristów.

  • Sharebar

Celem szkoleń jest zapoznanie się nowych osób z odpowiednią obsługą  urządzeń i sprzętów do parzenia kawy wykorzystywanych w profesjonalnych kawiarniach, a także poznania podstawowych zasad działania kawiarni. Czasami najmniejszy błąd psuje oraz obejmują takie rzecz jak mylnie dobrany sprzęt, źle ustawiony młynek, nieodpowiednio przechowywaną kawę  czy brak urządzeń do uzdatniania wody, a przede wszystkim personel bez doświadczenia. Poziom zaawansowany rozszerzony  jest prowadzony przez renomowanych baristów.

Uczymy czym się kierować przy wyborze kawy, jak nauczyć się świadomie ją wybierać  i odróżniać kawę dobrej jakości. Podstawowe wiadomości o budowie i korzystania z ekspresów czy młynków.  Definicja espresso i jego parametry, najczęstsze błędy popełniane przy procesie parzenia. Baristą może zostać każdy, bez względu na stopień zaawansowania lub jego brak, pod warunkiem ukończenia odpowiedniego kursu. Ponieważ nie ma szkół kształcących w tym kierunku, pozostają tylko płatne szkolenia. Szkolenie prowadzone jest przez profesjonalistów, dla początkujących miłośników kawy, którzy chcą poznać kolejność oceny jakości kawy. Przyrządzenie dobrej kawy jest nie lada wyzwaniem. Jej smak zależy od wielu zmiennych, dlatego zanim ją przygotujemy zgodnie z wszystkimi zasadami, warto zgłębić tajniki wiedzy ogólnej. W Polsce coraz szybciej rozwija się rynek kawowy i rośnie moda na spożywanie jej . Z każdym dniem powstaje coraz więcej lokali serwujących „małą czarną”, a co za tym idzie wzrasta zapotrzebowanie na wykwalifikowany personel, dobrze poruszający się w świecie kawy.

VN:F [1.9.17_1161]
Ocena: 0.0/5 (0 oddanych głosów)

Brak podobnych wpisów.

Komentarze i pingowanie jest obecnie wyłączone.

Komentarze są wyłączone.